Čim se meso izvadi zamrzivača, skoro ga svako ostavlja na kuhinjskom pultu kako bi se brže odmrzlo. Ali, kako ne bi došlo do prekomernog razmnožavanja baktrija važno je da imate nekoliko stvari na umu.
Nikako ne bi trebalo meso da ostavljate duže od 2-3 sata na sobnoj temperaturi. Recimo, kada se meso ostavi jedan dan na kuhinjskoj površini, može dostići temperaturu veću od 4 stepena, što izaziva ogroman rast bakterija.
Pored toga, opcija odmrzavanja toplom vodom nije dobra. Površinski sloj mesa se brže odmrzava i ulazi u proces kuvanja pod mlazom vrele vode. Zato je hladnija voda bolji način odmrzavanja.
Još bolji način je ostavljanje mesa u fružideru da se odmrzne, ukoliko ne žurite. Potrebno je da odstoji oko 24 sata u frižideru, nakon čega postaje spremno za pripremu.
Pročitajte još:
Omaklo vam se. Presolili ste hranu, ne paničite uz ovaj sjajan trik neće se ni osetiti
Nema razloga za nerviranje, a još manje za bacanje hrane Sigurno vam se nekada dogodilo da previše začinite jelo. I onda bi usledilo nerviranje i, uglavnom, sve iz početka. Ili bi ukućani tog dana ostali bez ručka. Nema razloga za nerviranje, a još manje za bacanje hrane. Iskoristite određene namirnice da spasete svoje jelo, tako da ponovo […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.