Brza saobraćajnica Sombor – Kikinda biće žila kucavica ovog regiona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

KIKINDA/NOVI BEČEJ – Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, potpisali su sporazum o saradnji koji se odnosi na izradu idejnog urbanističkog plana izgradnje brze saobraćajnice Bački Breg – Nakovo. Buduća putna komunikacija povezaće granične prelaze Srbije sa Rumunijom i Mađarskom i biće najbrža veza između Kikinde i Sombora, odnosno ovog dela Banata i Bačke:

foto: kikinda.org.rs

-Kikinda i Novi Bečej daju primer ostalim gradovima i opštinama kako treba da sarađuju komšijske lokalne samouprave. Brza saobraćajnica povezaće Bački Breg, Sombor, Kulu, Vrbas, Bečej, Novi Bečej, Kikindu i Nakovo. Ona je od nacionalnog interesa. Cilj naše dve sredine je da ubrzamo realizaciju projekta kako bi što pre započeli radovi. Nova saobraćajnica nam je veoma važna jer će povećati investicione potencijale. Novi put biće žila kucavica našeg regiona – rekao je Lukač. Takvog je mišljenja i prvi čovek novobečejske opštine:

foto: kikinda.org.rs

– Ova saobraćajnica nas otvara ka svetu i za naše dve lokalne samouprave ona je spas, i infrastrukturno i industrijski. Put se projektuje za kretanje vozila brzinom od 100 kilometara na sat u četiri vozne trake.

foto: kikinda.org.rs

Naše JP „Urbanizam i putevi“ izradiće idejni urbanistički plan i za Kikindu i za Novi Bečej, jer bez ovog dokumenta ni radovi ne mogu da počnu. Nama je prioritet da urbanisti što pre urade svu projektnu dokumentaciju- saopštio je Maksimović i podvukao da je potpisivanje novog sporazuma nastavak odlične saradnje započete prošle godine, koja je oličena u oblasti zoohigijene, a planirana na polju turizma. Deonica brze saobraćajnice Bački Breg- Nakovo duga je 175 kilometara. Na ovom sastanku se moglo čuti da će izgradnja prvih 22 kilometra saobraćajnice od Bačkog Brega do Sombora početi ove godine. Rečeno je i to da će nova saobraćajnica vozačima i putnicima skratiti vreme potrebno za dolazak iz Kikinde u Novi Bečej i obrnuto.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

 

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još: