logo transparend vojvodina uzivo

Brza pruga od Novog Sada do Subotice do kraja 2024. godine

VOJVODINA – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović zajedno sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem obišao je završne radove na železničkom vijaduktu kod Vrbasa, najvećem i najsloženijem građevinskom objektu na delu pruge Novi Sad – Subotica.

Ovo je jedan od četiri objekta koja će biti izgrađena iznad kanala Dunav – Tisa – Dunav u dužini od oko 1.417 metara i nalazi se na delu treće deonice međunarodne brze pruge od Beograda do Budimpešte.

Pokrajinska vlada stavila je na raspolaganje svoje resurse kako bi dala doprinos i podršku realizaciji ovog projekta, koji je od nacionalnog značaja.

„Imamo poverenja u kineske kompanije, imajući u vidu sve važne projekte koje su do sada realizovale na teritoriji naše zemlje, prvenstveno zahvaljujući strateškom savezništvu koje su uspostavili predsednici Srbije i NR Kine Aleksandar Vučić i Si Đinping“, rekao je predsednik Mirović i naveo da imamo obećanje od izvođača radova da će brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena do kraja 2024. godine.

„Pruga za brzine od 200 kilometara na sat će potpuno promeniti lice naše zemlje i unaprediti kvalitet života građana u mestima koja se nalaze na njenoj trasi”, izjavio je predsednik Mirović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.