Brza pruga Novi Sad – Subotica: Nezaustavljivo napreduju radovi (VIDEO)

VOJVODINA – Zahvaljujući ogromnim državnim ulaganjima u železnicu, već mesecima unazad možemo da putujemo 200km na sat između Novog Sada i Beograda. Ova brza pruga ići će i dalje, od Novog Sada ka Subotici, a posle i do Budimpešte.

Da bi vozovi mogli da razvijaju neverovatne brzine, potrebno je modernizovati železnicu. Upravo na tome se nezaustavljivo radi protekli meseci. Radovi na deonici brze pruge između Novog Sada i Subotice, treće deonice kroz Srbiju u okviru međunarodnog projekta izgradnje pruge Beograd – Budimpešta, odvijaju se celom dužinom buduće nove železničke saobraćajnice.

Ekipa portala Vojvodina uživo je bila na terenu i snimila dinamiku radova na više lokacija. Kako to sve izgleda, pogledajte u videu:

Pruga Novi Sad – Subotica deo je pruge za velike brzine od 200 km/sat kroz Srbiju, od Beograda do državne granice sa Mađarskom.

Foto: Vojvodina uživo

Projekat izgradnje obuhvata trasu dvokolosečne pruge i stanice sa objektima na pruzi, rekonstrukciju i modernizaciju železničkih čvorova Novi Sad, Vrbas i Subotica, denivelaciju ukrštanja pruge sa drumskim i pešačko-biciklističkim stazama.

Brza pruga Novi Sad – Subotica
Foto: Vojvodina uživo

Na ovoj deonici brze pruge biće izgrađeno ukupno 49 podvožnjaka, nadvožnjaka i sličnih objekata. Projektom je predviđena rekonstrukcija devet železničkih stanica, (Novi Sad, Sajlovo, Kisač, Stepanovićevo, Zmajevo, Bačka Topola, Žednik, Naumovićevo i Subotica), kao i tri nove stanice sa staničnim kapacitetima ( Rumenka, Vrbas i Lovćenac). U Vrbasu će biti izgrađen i vijadukt dužine 1,6 kilometra.

Foto: Vojvodina uživo

Takođe, planirana je i ugradnja elektrotehničke infrastrukture koja omogućava bezbedno odvijanje saobraćaja projektovanim brzinama i uvođenje evropskog sistema upravljanja železničkim saobraćajem.

Dužina trase iznosi 108,2 kilometra, dok je ukupna vrednost radova 1,16 milijardi dolara.

Foto: Vojvodina uživo

Radovi su započeti novembra 2021. godine, kada su, simbolično, premijer Mađarske Viktor Orban I predsednik Srbine Aleksandar Vučić započeli izgradnju, a rok za završetak radova je kraj 2024. godine.

Ovo je kapitalan projekat u železničkoj infrastrukturi, 138 godina nakon što je puštena u rad prva pruga u Srbiji.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: