Brza poslastica koja će vam podići šećer

Osetite miris jeseni uz ovaj slatki recept.

Sastojci:

6 jabuka srednje veličine
1 kašika margarina
1 kašika meda
1 kašika cimeta
120 g mlevenih oraha
sok od jednog limuna
pečeni lešnici

Za preliv:

2 kašičice margarina
3 kašike meda

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Jabuke operite, odrežite im vrh, izdubite deo gde su semenke pomoću nožića i kašičice. Iseckajte meso jabuka koje ste izdubili.

U maloj posudi na laganoj vatri zagrejte kašiku margarina pa dodajte seckane jabuke, cimet i šećer. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Potom dodajte limunov sok i mlevene orahe, promešajte i pustite na vatri još malo, tek toliko da se ukusi spoje.

Pečene lešnike naseckajte na komadiće.

Na laganoj vatri zagrejte margarin, pustite ga da provri pa mu dodajte med, mešajte minut-dva, pa sklonite s vatre.

Vreme je za punjene jabuka. Svaku jabuku iznutra pospite sa malo cimeta, a zatim je napunite filom od oraha do vrha i pospite pečenim lešnicima.

Jabuke pecite oko 35 minuta na temperaturi od 180°C do 200°C. Dok su još vruće na njih sipajte preliv od vrućeg meda i margarina.

Po želji, na vrh stavite kuglu sladoleda od vanile.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.