Predlažemo uz ovo jelo kupus salatu. Nećete pogrešiti.
Sastojci:
1 kg krompira
600 g mlevenog mesa svinjske plećke
150 g slanine
pola čaše paradajiz sos
2 crna luka
2 šargarepe
4 čena belog luka
začini po željo
puter
so, biber
malo mleka
malo ulja
Priprema:
Oljuštite i isecite krompir, pa ga skuvajte. Na malo ulja prodinstajte sitno seckano povrće, dodajte slaninu i mleveno meso i sos. Posolite i pobiberite.
Procedite krompir, dodajte puter i malo mleka, posolite i napravite pire. U pleh stavite masu sa mesom i povrćem, preko njega stavite pire i zapecite u predhodno zagrejanoj rerni na 200 oko 30 minuta.
Pročitajte još:
Obarite jaja koristeći ovu metodu
Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.Dva su načina kuvanja […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.