Brz ručak: Recept za preukusan rižoto sa piletinom

Prste da poližeš

SASTOJCI:

dve kašike maslinovog ulja
glavica crnog luka
dva čena belog luka
250 g pirinča dugog zrna
100 ml belog vina
litar bistre pileće supe
200 g graška
300 g pilećeg filea
75 g parmezana
25 g maslaca
malo rukole
so, biber, peršun

PRIPREMA:

Pileći file skuvati u slanoj, ključaloj vodi, pa ga sitno iseći. U većem tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni i beli luk, pa dodati pirinač i mešati minut-dva na jakoj vatri. Preliti vinom, krčkati još minut, pa dodati grašak i piletinu.

Posoliti i pobiberiti, pa postepeno nalivati supom i kuvati uz neprekidno mešanje oko 20 minuta, odnosno dok pirinač ne omekša i dok se sva supa ne potroši.

Potom umešati maslac, parmezan, malo rukole i peršuna, mešati još minut, pa poslužiti dok je toplo.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.