Prste da poližeš
SASTOJCI:
dve kašike maslinovog ulja
glavica crnog luka
dva čena belog luka
250 g pirinča dugog zrna
100 ml belog vina
litar bistre pileće supe
200 g graška
300 g pilećeg filea
75 g parmezana
25 g maslaca
malo rukole
so, biber, peršun
PRIPREMA:
Pileći file skuvati u slanoj, ključaloj vodi, pa ga sitno iseći. U većem tiganju na zagrejanom ulju kratko propržiti iseckan crni i beli luk, pa dodati pirinač i mešati minut-dva na jakoj vatri. Preliti vinom, krčkati još minut, pa dodati grašak i piletinu.
Posoliti i pobiberiti, pa postepeno nalivati supom i kuvati uz neprekidno mešanje oko 20 minuta, odnosno dok pirinač ne omekša i dok se sva supa ne potroši.
Potom umešati maslac, parmezan, malo rukole i peršuna, mešati još minut, pa poslužiti dok je toplo.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.