Brojne investicije u Vojvodini nalaze se u Planu razvoja AP za period 2023-2030

RAV, preentscreen YouTube
VOJVODINA – Razvojna agencija Vojvodine (RAV), zajedno sa predstavnicima kompanija A1, Šnajder Elektrik, Centra za visoke ekonomske studije (CEVES) i Novosadskog noćnog bazara, učestvovala je na panelu „Saradnjom do održivosti“, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje na kome je predstavila Plan razvoja AP Vojvodine 2023 – 2030, kao krovnog razvojnog dokumenta u Vojvodini.

Plan razvoja AP Vojvodine 2023 – 2030 predviđa četiri razvojna pravca:

  • Vojvodina, mesto visokog životnog standarda,
  • Energetski održiva, digitalna i prostorno povezana Vojvodina,
  • Interkulturalna Vojvodina i
  • Zelena Vojvodina otporna na klimatske promene.

Plan razvoja je u potpunosti usklađen sa Agendom 2030 i njenih 17 ciljeva održivog razvoja.

„Plan razvoja AP Vojvodine 2023 – 2030 je razvojni planski dokument najvišeg ranga u Vojvodini kojim su definisani razvojni pravci, ciljevi i mere koje u prvom redu Pokrajinska vlada treba da sprovodi do 2030. godine, a koji pokrivaju oblasti društveno-ekonomskog razvoja, energetike i zaštite životne sredine“, naglasio je Darko Bulješević, direktor Razvojne agencije Vojvodine.

Prema rečima Bulješevića, dokument je izrađen na transparentan i participativan način kroz partnerstvo svih sektora i sfera društva i u svakom segmentu se radilo na povezivanju sa ciljevima održivog razvoja, odnosno Agendom 2030.

„U njegovoj izradi učestvovao je ne samo javni sektor, koji stoji iza ovog dokumenta, već i civilni sektor, poslovna i akademska zajednica, građanstvo i drugi akteri, a u primeni očekujemo da se ostvari i sinergijski efekat sa privatnim investicijama, čime zaokružujemo ekosistemski razvoj pokrajine“, dodao je Bulješević.

Aleksandar Sofić, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu istakao je da Razvojna agencija Vojvodine ima zadatak da detaljno opipava puls privrede, osluškuje njene potrebe i sugeriše Pokrajinskoj vladi koje bi mere trebalo sprovoditi. „U tom smislu, doneli smo odluku da već u septembru raspišemo javni konkurs za dodelu dodatnih 500 miliona dinara za nabavku nove opreme privrednim društvima, koja se pokazala kao izuzetno uspešna mera“, zaključio je Sofić.

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.