Brojke ne lažu! Novi Sad oborio sve rekorde u dužini novoizgrađenog puta – 5.516 metara saobraćajnih površina, 235 parking mesta i 10.881 metara biciklističkih staza

NOVI SAD – Na osnovu finansijskih sredstava opredeljenih u budžetu Grada Novog Sada, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije u Novom Sadu uspešno realizuje planirane aktivnosti, o čemu svedoče završeni radovi, kao i aktuelna gradilišta na brojnim lokacijama u Novom Sadu.

U toku 2023. godine izgrađeno je 5.516 metara saobraćajnih površina, 235 parking mesta i 10.881 metara biciklističkih staza, a trenutno je u toku izgradnja još 10.900 metara saobraćajnih površina, 136 parking mesta i 13.160 metara biciklističkih staza.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Brojne saobraćajnice, u samom gradu i prigradskim naseljima rehabilitovane su, odnosno dobile su novi asfaltni kolovoz u okviru radova na redovnom održavanju putne infrastrukture.

Iz Gradske kuće napominju da se svi radovi koje, po nalogu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, izvodi JKP „Put“, obavljaju sa ciljem da se sugrađanima omoguće uslovi za lakše i što bezbednije odvijanje kako školskog, tako i pešačkog saobraćaja.

Foto: Gradske info

Stručne službe Uprave ostvaruju tesnu saradnju sa mesnim zajednicama u određivanju prioriteta, odnosno ulica u kojima je, zbog izrazitog oštećenja, neophodno urgentno izvršiti radove na saniranju putne infrastrukture.

Zahvaljujući povoljnim vremenskim uslovima, i tokom novembra meseca odvijaju se intenzivni radovi na izgradnji i održavanju saobraćajnih površina, što je potvrda da je Grad Novi Sad kontinuirano angažovan na unapređenju i zaštiti putne infrastrukture.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.