Brnabić: Žao nam je, nismo postigli dogovor. Raspisujem izbore

BEOGRAD – Na današnjem, poslednjem sastanku Kolegijuma u Skupštini Srbije, nije postignut dogovor predstavnika vlasti i opozicije, izjavila predsednica Skupštine Ana Brnabić.

Ana Brnabić je, nakon sastanka Kolegijuma, izjavila da joj je izuzetno žao što nisu postigli dogovor s opozicijom na Kolegijumu na kome se raspravljalo o primeni preporuka ODIHR i izbornim uslovima za predstojeće beogradske i lokalne izbore, ali da opozicija nije želela ni da razmotri alternativne predloge koje je iznela.

„Predstavnici opozicije okupljeni oko koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ nisu želeli da razmotre alternativni predlog. Nisam došla da kažem ‘ne’ već sam od ponedeljka razmišljala šta sam mogla da im ponudim da im izađemo u susret da se dođe do kompromisa. Kompromis je ključna reč“, poručila je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije.

Ona je dodala da je opozicija, nažalost, ponovila svoj ultimatum.

„Ne mislim da je dobro, posebno u politici, razgovarati jezikom ultimatuma i nadam se da će ponovo razmotriti ono što smo im ponudili“, dodala je Ana Brnabić.

Ona je rekla da je za nju posebno zabrinjavajuće to što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ odbili eksplicitno da rade zajedno na daljoj implementaciji preporuka ODIHR.

„Moja vrata ostaju otvorena i time sam zaključila današnji sastanak“, rekla je Ana Brnabić.

„Raspisujem izbore“

Predsednica Skupštine Srbije je rekla i da će danas raspisati beogradske izbore za 2. jun, navodeći da nema nikakvih mogućnosti da se taj datum pomeri.

„To je moja zakonska i ustavna obaveza, da ih raspišem do ponoći. Moglo je i ranije, ali na zahteve opozicije i predsednika Srbije Aleksandra Vučić beogradski izbori pomereni su za 2. juni“, rekla je Ana Brnabić.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.