Brnabić: Vučić na najbolji način predstavio Srbiju, nije ponovio greške opozicije

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučića u govoru na Generalnoj skupštini UN na najbolji način predstavio poziciju Srbije, a na kritike iz opozicije poručila da je važno da Vučić nije ponovio nijednu grešku one opozicije koja je vladala od 2000-2012 godine.

Ona je istakla da je ogromna većina građana juče bila ponosna na govor predsednika ističući da je taj govor bio iskren, hrabar, precizan i ne samo da je na najbolji način predstavio poziciju Srbije već je ukazao i na dalekosežne posledice koje mogu nastati zbog kršenja međunarodnog prava, Povelje i principa UN.

Na pitanje novinara da prokomentariše reagovanje predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića koji je rekao da je Vučić ponovio grešku od prošle godine, odnosno da nije pomenuo da je za Srbiju neprihvatljiva stolica Kosova u UN, Brnabić je rekla da je za greške koje je Jeremić počinio, lider NS dobio naslovnu stranu u albanskim medijima na KiM na kojoj je pisalo “Hvala Vuče”.

“Toliko o tome kako je on štitio interese Srbije”, rekla je Brnabić i dodala da Vučić nije ponovio nijednu grešku ni Borisa Tadića, ni Dragana Đilasa, ni Zdravka Ponoša, Miloša Jovanovića i čitavog, kako je rekla, kvazi patriotskog bloka.

Brnabić je rekla da se svi sećaju kako je reagovala vlada i tadašnji predsednik Srbije kada je 2008. godine tzv. Kosovo proglasilo nezavisnost.

“Izdali su saopštenje za medije i razbežali se širom sveta ko gde. Kako smo prošli nakon toga kada je ogroman broj država priznao tu jednostrano proglašenu nezavisnost, što se nikada ne bi desilo da je Srbiju tada vodio Aleksandar Vučić. Mi smo imali 29 povlačenja tih priznanja”, rekla je Brnabić.

Njima na čast što danas spočitavaju Vučiću nešto, zato što su, kako je rekla premijerka, 2001. godine pustili mnogo više od hiljadu albanskih terorista, a potom 2004. godine ćutali na pogrom srpskog naroda na KiM, kao i 2008. godine na jednostrano proglašenu nezavisnost.

“Prebacili su pregovore 2010. godine iz UN u EU, izdejstvovali za nas katastrofalno mišljenje Međunarodnog suda pravde…da ne pominjem i kako su sistematski uništavali Vojsku Srbije”, rekla je premijerka.

Brnabić je kazala da Vučić i Vlada Srbije vode politiku u skladu sa srpskim nacionalnim interesima.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.