Brnabić: U Bačku Palanku sam išla da obiđem porodice, najmanje važna najava

NOVI SAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je u Bačku Palanku otišla u nedelju iz ljudskih razloga da bi  obišla porodicu koja je izgubila sina i porodice koje su izgubile svoj dom, i da joj je najmanje bilo važno da li je poseta bila najavljena ili ne.
“Ja sam juče otišla u Bačku Palanku i za mene je to bila izuzetno teška poseta. I upravo zato što se spekulisalo, da li ću ići, neću ići i kada ću ići… Otišla sam ljudski da obiđem te ljude i da razgovaram sa njima”, rekla je Brnabić u Futogu odgovarajući na pitanje novinara zašto je njena poseta koja je bila zakazana za nedelju otkazana, a zatim je otišla bez medija u Bačku Palanku.
Ona je rekla da joj je najmanje bilo važno da li je neko pustio neku najavu ili nije.
“Što se tiče te najave i demantija, ne znam šta se desilo”, rekla je Brnabić.
Povodom navoda u nekim medijima da je u četvrtak trebalo da poseti Bačku Palanku, ona je rekla da je program za četvrtak i petak bio unapred poznat i da ne zna šta se tu dogodilo.
“Zaista mi nije bilo apsolutno na agendi i danas mislim da je potpuno nebitno”, rekla je Brnabić i podsetila da je u četvrtak i petak bila u Republici Srpskoj povodom obeležavanja, kako je rekla, “najvećeg etničkog čišćenja na tlu Evrope nakon Drugo svetskog rata, zločinačke akcije “Oluja”.
Ona je istakla i da je juče obišla porodice koje su izgubile svoj dom i koje sada moraju da žive negde drugde sa četvoro maloletne dece, kao i da je  obišla porodicu koja je izgubila sina i izrazila im saučešće.
Dodala je i da je sa žiteljima Bačke Palanke razgovarala o tome šta još  može da se uradi.
Na pitanje povodom razgovora sa učesnicima protesta u Bačkoj Palanci, Brnabić je navela da su se meštani žalili na “tromost opštinske uprave ” i zahtevali smenu predsednika opštine.
“Ja mislim da niko od nas  nikada nije video ovako nevreme. I mislim da niko ne može da razume sa čime se suočava neki gradonačelnik ili predsednik opštine nakon toga. Da li je moglo brže ili bolje to ne znam, biće analize pa ćemo videti”, rekla je ona.
Brnabić je dodala da svi imaju različite prioritete i da je na čelnicima gradskih uprava da odrede koji su.
“Juče sam čula da je bolje da niko nije imao struju, nego da je jedno dete poginulo, sa čim mogu da se složim. Ali ruku na srce i ako želimo da budemo iskreni jedni prema drugima, nakon 48 sati kada nemate struju, vi imate proteste”, rekla je Brnabić navodeći da su se juče žalili građani iz Grocke, prigradskih delova Voždovca i da se na tome noćas radilo.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: