Brnabić: Srbija se neće smiriti dok se ne nađu ubice Ivanovića

BEOGRAD – Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se Srbija neće smiriti dok se ne pronađu i ne privedu pravdi počinioci i nalogodavci ubistva lidera Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića.

“Radićemo na tome dok se to ne desi, ali pošto je to urađeno na teritoriji AP Kosovo i Metohija, potrebni su nam podaci međunarodnih aktera koji se bave pravnim poretkom – Euleksa i Unmika, ali i prištinskih institucija, koje su zadužene i nadležne da pronađu počinioce tog gnusnog zločina”, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare na pitanje o ubistvu Ivanovića, a koje se desilo na današnji dan pre pet godina.

Dodala je da Srbija nema dodatne informacije i da srpske bezbednosne službe nastavljaju da rade na tome.

“Ali su nam vezane i ruke i noge, jer šta smo tražili nismo dobili, kamere nisu radile. Ali uverena sam da je bilo ko srpske nacionalnosti ili sa teritorije centralne Srbije umešan, da je postojao bilo kakav dokaz, bio bi priveden nekoliko puta. To što nije pronađen, govori mi da nisu ljudi srpske nacionalnosti, jer bi Priština jedva čekala da ih pronađe i uhapsi”, rekla je Brnabić i dodala da neko drugi stoji iza toga.

Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa ujutru 16. januara 2018. godine ispred sedišta njegove stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: