Brnabić se sastala da specijalnim izaslanikom Francuske za Zapadni Balkan

BEOGRAD – Predsednica Vlade Ana Brnabić sastala se danas sa specijalnim izaslanikom ministra za Evropu i spoljne poslove Francuske za Zapadni Balkan Reneom Trokazom.

Predsednica Vlade je naglasila da je Francuska jedan od najznačajnijih partnera Srbije, uz ocenu da su naši bilateralni odnosi na izuzetnom nivou, čemu je najviše doprineo izuzetno dobar i prijateljski odnos dva predsednika, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Brnabić je istakla da Evropska unija ostaje strateški prioritet Srbije i da je partnerstvo sa Evropskom unijom od izuzetnog značaja. Premijerka je detaljno objasnila poziciju Srbije, kada su u pitanju politička i ekonomska kretanja u regionu, ističući da su povezanost, poverenje i otvorena saradnja ključni za razvoj i ekonomski prosperitet.

Po pitanju naše južne pokrajine i dijaloga Beograda i Prištine, Brnabić je rekla da Srbija insistira na očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti i da ulaže izuzetne napore za postizanje dogovora kroz dijalog, naglašavajući da za Srbe i drugo nealbansko stanovništvo na žalost nema bazičnih uslova za normalan život. Specijalni izaslanik Trokaz je istakao da su naše zemlje povezane dubokim prijateljskim vezama i zajedničkom istorijom i dodao da Francuska ima iskrenu želju da pomogne Srbiji na njenom evropskom putu.

On je primetio jako dobru saradnju Srbije i srpskih privrednika sa organizacijom francuskih privatnih preduzeća MEDEF International, kao i sa Francuskom razvojnom agencijom AFD. Trokaz je čestitao na izboru Srbije za domaćina specijalizovane izložbe EXPO 2027, konstatujući da će organizacija ovog prestižnog događaja Srbiji doneti veliku vidljivost i ekonomsku i političku korist. Sastanku je prisustvovao i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.