Brnabić sa Mijatović: Pretnje i napadi na novinare “crvena linija”

brnabic-mijatovic-sastanak_f
BEOGRAD – Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa komesarkom Saveta Evrope za ljudska prava, Dunjom Mijatović i upoznala je sa onim što institucije preduzimaju u slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara.

Brnabić je rekla da su pretnje i fizički napadi na novinare crvena linija, dok je Mijatović istakla izuzetnu važnost završetka aktuelnih sudskih procesa koji se vode u slučajevima ubistava novinara, a pre svega slučaj ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, saopsstneo je iz vlade. Kako se navodi, u otvorenom razgovoru istaknuta je dobra saradnja i značaj stalne komunikacije Vlade sa Savetom Evrope o svim važnim temama, kao što je pitanje slobode izražavanja i okupljanja.

Brnabić je istakla u razgovoru da su ona lično i Vlada Srbije posvećeni stalnom dijalogu sa organizacijama civilnog društva, pre svega sa članicama Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji o svim temama.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo unutrašnjih poslova održava redovne sastanke sa predstavnicima Konventa u vezi sa Nacrtom zakona o unutrašnjim poslovima. Brnabić i Mijatović takođe su razgovarale o aktuelnim pitanjima ljudskih i manjinskih prava, uz ocenu da je saradnja sa organizacijama civilnog društva i međunarodnim partnerima važna za jačanje celog društva.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: