logo transparend vojvodina uzivo

Brnabić: Nastavićemo sa implementacijom preporuka ODIHR-a

BEOGRAD – Premijerka i potpredsednica Srpske napredne stranke Ana Brnabić izjavila je danas da će u ponedeljak biti održan sastanak Radne grupe za implementaciju preporuka ODIHR-a koja, kako je podsetila, postoji još od 2019. godine.

„Nastavićemo sa implementacijom preporuka ODIHR-a“, rekla je Brnabić na konferenciji za novinare u sedištu SNS posle sednice Predsedništva te stranke.

Ona je dodala da joj je drago što je ODIHR bio fer da „izlista“ koje je sve prepruke Vlada Srbije ispunila, da li delimično, da li u potpunosti, a to je 54.

„Mnogi bi mogli da uče od nas, Nemačka na prvom mestu. Mi ćemo nastaviti sa implementacijom preporuka i kao predsednica vlade sam to uvek radila na inkluzivan način“, rekla je Brnabić.

Na pitanje da prokomentariše izjavu opozicionog političara Miroslava Aleksića vezano za međunarodnu istragu o izborima, Brnabić je kazala da „izgleda da i Aleksić ima imaginarnog prijatelja kao njegov drug Borko Stefanović, jer niko od nas nije video tu međunarodnu istragu, ne samo u vladi, ni od vas medija“.

„Dok god je u glavi (međunarodna istraga) Lazovića, Ćute, Aleksića, mi tu ne možemo previše da pomognemo…“, rekla je Brnabić.

Ona je poručila da međunarodne istrage u obliku u kom opozicija želi nikada neće biti dok god se za to pitaju ljudi iz Srpske napredne stranke.

Ocenila je da će čitava kampanja opozicije biti bazirana da se predsedniku Aleksandru Vučiću onemogući da pozajmi svoje ime, pa su to proširili i na njegov lik, da on ne bude na listi koju želi da podrži što je, kako je rekla, suprotno svim demokratskim standardima.

Podsetila je da je nekadašnji predsednik Boris Tadić podržavao sve lokalne liste tada i da to nikome nije smetalo, pa ni tadašnjoj opozicionoj SNS koja je posle pobedila.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.