Britiš ervejz će ponovo spajati Beograd i London

BEOGRAD/LONDON – Britanski avio-prevoznik će od oktobra/novembra postati direktan rival kompanijama Er Srbija i Viz er

Britiš ervejz (British Airways) će ove zimske sezone obnoviti saobraćaj između londonskog Hitroua i beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”,posle trinaest godina pauze.

Britanski avio-prevoznik će 31. oktobra pokrenuti letove između dva glavna grada sa tri nedeljne linije, svakog utorka, petka i nedelje, a putnici će se voziti u Erbasovoj letelici A320.

Avio-kompanija će se tako, prema pisanju sajta exyuaviation.com, direktno takmičiti sa Er Srbijom na ruti koja ima dnevnu rotaciju, kao i indirektno sa Viz erom.

Mađarski nisko-budžetni prevoznik, inače, saobraća između Beograda i aerodroma Luton u Londonu, i održavaće pet nedeljnih letova između dva grada ove zime.

Britiš ervejz će, uz Katar ervejz, postati tek drugi avio-prevoznik koji je član Oneworld alijanse, a koji će opsluživati Beograd. Britanska kompanija je poslednji put letela za Beograd u novembru 2010.

Tada su putnici redovno leteli u avionima tipa A319 i A320.

Međutim, britanski avio-prevoznik je tom prilikom rekao da su letovi postali neprofitabilni, usred donošenja širih mera za smanjenje troškova, a nakon što je svetska finansijska kriza pogodila sektor vazduhoplovstva.

Britiš ervejz se, takođe, suočio sa jakom konkurencijom – uz tadašnji JAT i Viz er.

U periodu januar-maj 2023, Er Srbija je prevezla 28.981 putnika na letovima između Beograda i londonskog Hitroua. Sa druge strane, Viz er je u tom periodu između srpske prestonice i Lutona prevezao 39.974 putnika.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.