logo transparend vojvodina uzivo

Brazilija- Održana manifestacija “Miris lipe na čardi Brazilijanskoj“

BEOČIN – Tradicionalna manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“ održana je pod pokroviteljstvom Opštine Beočin, u subotu 22. juna, u beočinskom selu Brazilija.

U cilju promocije starih narodnih običaja i tradicije, događaj je okupio brojna udruženja žena, lokalne proizvođače hrane, umetnike i zanatlije iz Srema.

Foto: Ismet Ademovski

U kulturno-umetničkom delu programa, učešće su uzela deca crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški” i folklornog ansambla KUD „Brile”, iz Beočina, kao i talentovana deca iz Brazilije koja su se predstavila recitacijama i pevanjem narodnih pesama.

Događaj je svečano otvorila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je istakla da Opština Beočin kontinuirano podržava rad svih udruženja žena i izrazila zahvalnost svima koji aktivno učestvuju u manifestacijama sa ciljem promocije sela i očuvanja narodnih lokalne tradicije.

Za dugogodišnju saradnju nagrađeni su „Čurug bombonice”, KUD „Brile” i legenda beočinskog pozorišta, glumica Ratka Dulić.

Za najlepši vokal Brazilije proglašena je učenica OŠ „Jovan Grčić Milenko” Dragana Zlatanović. Posebna nagrada Udruženja žena „Brazilijanski biseri” uručena je dečaku velikog srca iz Brazilije Darku Subiću, koji je uzeo učešće u programu nastupajući na klavijaturama.

 

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.