Bravo, Olga! Danilovićeva pobedom započela kvalifikacije za Rolan Garos

Ma, bravo!

Srpska teniserka Olga Danilović nije mogla bolje da započne kvalifikacije za Rolan Garos, pošto je u prvom meču bila bolja od Amerikanke Heder Votson sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3 i to posle nešto više od 80 minuta igre.

Ovo je inače prva pobeda naše Olge na WTA turu, pošto je prethodno doživela dva neuspeha u kvalifikacijama za Madrid i Rim, gde je poražena od Freš i od Konjuh, pa nije ni došla blizu glavnog žreba.

Ipak, očigledno je Olgu podigao ITF trofej u Madridu, koji je osvojila bez izgubljenog seta, a gde su redom padale Basols, Buriljo Eskorihueal, Zavatska, Lamens i Soribles Tormo. Nije slučajan taj bio trofej, a to je pokazala i u Parizu.

Veoma je sigurna bila Olga protiv Heder Votson, igrala je odmreno, baš kako treba i kako je dovoljno da se nađe u drugom kolu, odnosno, polufinalu kvalifikacija za Rolan Garos.

Izgubila je Olga prvi brejk od protivnice za 3:2, potom je uzvratila, pa izgubila još jedan, a i opet uzvratila. Konačno, iskoristila je Danilovićeva set loptu i slavila je sa 6:4. U drugom setu je naša teniserka uspela prva da uzme brejk, a iako je izgubila odmah naredni, ponovo ga je uzvratila i to je bilo više nego dovoljno za pobedu u ovom meču.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: