Boš u Srbiji otvorio novu poslovnu jedinicu

PEĆINCI – Kompanija Boš (Bosch) u Srbiji ove godine obeležava 10 godina od otvaranja fabrike u opštini Pećinci, koja je najveća Boš fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi. Nova poslovna jedinica Komfort aktjuejtors (Comfort Actuators) zvanično je otvorena i u njoj će se proizvoditi podizači stakala.

Fabrika u opštini Pećinci, u industrijskoj zoni Šimanovci, pripada diviziji Elektro pokretača kompanije Boš i od početka rada proizvodnog pogona predstavlja primer dobrog poslovanja, kako u Srbiji, tako i u okviru Boš grupe na globalnom nivou. To potvrđuje i konstantan razvoj fabrike i širenje njenog proizvodnog portfolija auto delova, zahvaljujući kojem je Boš u Srbiji već godinama među 15 najvećih izvoznika.

Foto: Nikola Mažibrada

„Ovom posebnom prekretnicom ostvarujemo proširenje novih poslova za Boš u Srbiji. Ponosni smo na ovaj rezultat s obzirom na ogroman posao koji je naš tim uradio da bi se ovo ostvarilo. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta, a moja posebna zahvalnost ide Opštini Pećinci i Razvojnoj agenciji Srbije“ – istakao je Jorg Krečmar, direktor Boš fabrike, povodom obeležavanja početka rada nove poslovne jedinice.

U kompaniji Boš u Srbiji trenutno radi oko 3.500 zaposlenih, dok je nova proizvodna jedinica donela još 300 radnih mesta.

Foto: Nikola Mažibrada

„Otvaranje nove poslovne jedinice znači da širimo asortiman Boš proizvoda, što nas dovodi korak bliže ka tome da postanemo vodeća Boš fabrika u automobilskoj industriji. Za naše ljude to znači više radnih mesta, tako da će ceo pogon u Pećincima do kraja ove godine imati oko 3.000 zaposlenih“ – rekao je Frenk Dek, tehnički direktor Boš fabrike.

Obeležavanju početka serijske proizvodnje prisustvovali su i Jovanka Jovanović, generalni direktor Boš grupe u Srbiji, kao i predstavnici opštine Pećinci i Razvojne agencije Srbije.

Foto: Nikola Mažibrada

Predsednik opštine Pećinci Siniša Đokić rekao je da kompanija Boš od svog dolaska u pećinačku opštinu značajno doprinosi unapređenju lokalne privredne slike, jer svih ovih godina proširuje obim poslovanja i uvećava broj zaposlenih.

„Sa blizu 3.000 zaposlenih samo u pogonima u Šimanovcima, kompanija Boš je jedna od najzaslužnijih što je u opštini Pećinci, u decembru 2022. godine, na evidenciji nezaposlenih bilo samo 519 lica, što je najniža nezaposlenost u regionu i najniži broj nezaposlenih u našoj opštini ikada“ – rekao je Đokić.

Boš u Srbiji posluje na dve lokacije – u centrali na Novom Beogradu i u fabrici u Šimanovcima, a završetkom trećeg projekta u vezi sa razvojem proizvodnih kapaciteta, ova kompanija u Srbiji sada raspolaže sa 80.000 m2 koji podržavaju proizvodnju i razvoj proizvoda.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: