logo transparend vojvodina uzivo

Bolnica u Beloj Crkvi: Sve viši nivo dijagnostičkih usluga

BELA CRKVA – Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave opštine Bela Crkva sa rukovodstvom Specijalne bolnice za pućne bolesti „Dr Budislav Babić“ i ulaganjima Republičke i Pokrajinske vlade, ova ustanova je danas reprezentativan objekat u kojem se pacijenti leče po najsavremenijim dijagnostičkim procedurama.

Sredstva za završetak nove zgrade bolnice u Beloj Crkvi u iznosu od 30 miliona dinara obezbeđena su na konkursu Uprave za kapitalna ulaganje AP Vojvodine.

Novi blok Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ počeo je sa radom 2019. godine. Bolnica je dizajnirana tako da pacijentima omogućava maksimalnu udobnost tokom lečenja, hospitalizacije ili prijema terapije.

Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine obezbedila je 7,4 miliona dinara za kupovinu analogno-digitalnog rendgen aparata, čime je znatno unapređeno dijagnostikovanje u belocrkvanskoj bolnici. Nabavljeni su najsavremeniji bolnički kreveti u vrednosti od 15 miliona dinara. Ukupno je kupljeno 88 kreveta, od tog broja 6 električnih kreveta za intezivnu negu.

 

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ Bela Crkva 2022. godine dobila je mobilni digitalni rendgen aparat kao donaciju od Ministarstva zdravlja. Aparat ima mogućnost snimanja pacijenata bez pomeranja u krevetu, čime je unapređen kvalitet rada i povećana podrška najtežim pacijentima. Ministarstvo zdravlja je ranije doniralo bolnici transportni defibrilator i transportni EKG aparat. Bolnica je dobila gasni analizator od Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje.

Na osnovu Javnog konkursa za finansiranje odnosno sufinansiranje i opremanje zdravstvenih ustanova u 2022. godini Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ odobrene su sredstva u visini od 5.280.000,00 dinara za nabavku sanitetskog vozila.

Bolnica je u okviru velike akcije „Blic fondacije“ – „Četiri ultrazvuka za četiri bolnice“, 2023. godine dobila najsavremeniji ultrazvučni aparat.

Vlada Vojvodine obezbedila je CT aparat savremene tehnologije za Specijalnu bolnicu za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi.

Po konkursu koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo za finansiranje i sufinansiranje zdravstvenih ustanova, bolnici u Beloj Crkvi dodeljena su sredstva u iznosu 18.842.335,24 dinara, namenjena za adaptaciju prostora za smeštaj skenera, elektro radove, uključujući i trafo, kao i montažu skenera.

Specijalna bolnica za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ iz Bele Crkve, sa kapacitetom od 200 registrovanih bolničkih postelja, bavi se lečenjem pacijenata obolelih od bolesti pluća i jedina je ustanova ovog tipa u Južnobanatskom upravnom okrugu. Osim stacionarnog lečenja, u ovoj zdravstvenoj ustanovi obavljaju se i specijalističko-konsultativni pregledi iz oblasti pulmologije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.