Bolnica na Mišeluku ima novu jedinicu, evo o čemu je reč

NOVI SAD – Koronavirus i dalje cirkuliše među narodom, epidemija je na svu sreću stavljena pod kontrolu, a u Srbiji se veliki broj ljudi zaštitio vakcinom i odgovornim ponašanjem funkcionera koji su upravljali krizom.

Svi se sećamo teških scena punih kovid bolnica sa građanima koji su se mučili sa ovom pošasti, no to je na svu sreću iza nas a mnoge bolnice širom Srbije su uveliko izašle iz kovid sistema.

Jedna od prvih koja je izvršila prenamenu svojih kapaciteta je bolnica na Mišeluku u Novom Sadu. Ona je jedna od poslednjih koja je izašla iz kovid sistema, a na početku pandemije je u jednom delu bolnice bilo otvoreno Odeljenje za dijalizu koje je od avgusta ove godine postala Jedinica za palijativno zbrinjavanje bolesnika i Odsek za mentalno zdravlje u zajednici.

Bolničko palijativna nega podrazumeva nadzor lekara 24 časa i ostalog medicinskog osoblja kod pacijenata sa teškim i neizlečivim bolestima koji su najčešće u terminalnim fazama i bolnica na Mišeluku ima 600 postelja. Novootvoreni odsek ima za cilj sprovođenje mera za unapređenje mentalnih poremećaja i promociju mentalnog zdravlja.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.