Toliko je ukusan da je više poslastica nego džem.
Sastojci:
3 kg kajsija
600 g šećera
200 g bele čokolade
Priprema:
Kajsije operite, izvadite koštice, pa ih izmiksajte u blenderu. Preporučujemo da izaberete zrelije kajsije.
Smesu sipajte u šerpu, dodajte šećer, pa kuvajte na laganoj vatri.
Džem je kuvan kada kroz njega prođete varjačom, a za njom u šerpi ostaje beli trag. Pred sam kraj, dodajte belu čokoladu koju ste izlomili i kuvajte još par minuta, dok se čokolada ne otopi.
Postepeno zagrejte tegle u rerni, preručite džem i zatvorite ih.
Pročitajte još:
Žene, tajna je u redosledu kojim dodajete sastojke: Evo gde svi grešimo, a zapravo je vrlo jednostavno! (recept)
Neki recepti su toliko jednostavni, da mislimo da s njima ništa ne može poći po zlu. Jedno od takvih jela su palačinke. Za njih nam treba samo nekoliko sastojaka. Mleko, brašno, jaja, malo ulja i prstohvat soli. Čini se da ništa ne može poći po zlu, ali na kraju naše palačinke nisu savršene. Da li […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.