Toliko je ukusan da je više poslastica nego džem.
Sastojci:
3 kg kajsija
600 g šećera
200 g bele čokolade
Priprema:
Kajsije operite, izvadite koštice, pa ih izmiksajte u blenderu. Preporučujemo da izaberete zrelije kajsije.
Smesu sipajte u šerpu, dodajte šećer, pa kuvajte na laganoj vatri.
Džem je kuvan kada kroz njega prođete varjačom, a za njom u šerpi ostaje beli trag. Pred sam kraj dodajte belu čokoladu koju ste izlomili i kuvajte još par minuta dok se čokolada ne otopi.
Postepeno zagrejte tegle u rerni, preručite džem i zatvorite ih.
Pročitajte još:
Recept dana: Lažna kapri torta - priprema oduzima malo vremena, a neodoljiva kombinacija čokolade i jagode će vas oboriti s nogu
Jednostavna verzija omiljene poslastice mnogih. Čuvena kapri torta mnogima je omiljena. Međutim, njena priprema zahteva malo više vremena koje nam često fali. Zato je osmišljena verzija ove lažne kapri torte, koja ne zahteva ni da stojite pored šporeta, niti da potrošite previše vremena, jer je priprema brza i jednostavna. Odličan je izbor za sve koji […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.