Jedno od najpoznatijih turskih jela su kofte, kod nas poznate kao ćufte. Iako ih ima u skoro svim svetskim kuhinjama u najrazličitijim varijantama. Probajte originalne sastojake, ukuse i arome
POTREBNI SASTOJCI:
250 g mlevene junetine,
250 g mlevene jagnjetine,
dve kriške hleba (samo sredina),
glavica crnog luka, veće jaje,
pola šolje iseckanog peršuna,
pola kašičice mlevenog kima,
pola šolje brašna,
malo ulja, so, biber
PRIPREMA:
Heb natopiti u vodi, pa ga ocediti i izmrviti u činiju. Dodati obe vrste mlevenog mesa, sitno seckani crni luk, peršun, kim, so i biber, pa sve dobro zamesiti.
Od dobijene smese formirati ćufte, pa ih uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju na zagrijanom ulju dok meso ne dobije lepu boju sa svih strana, pa poslužiti dok je toplo. Uživat ćete u svakom zalogaju.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.