BOLJE NISTE PROBALI Turske ćufte, ukus i miris Orijenta u vašoj kuhinji

Jedno od najpoznatijih turskih jela su kofte, kod nas poznate kao ćufte. Iako ih ima u skoro svim svetskim kuhinjama u najrazličitijim varijantama. Probajte originalne sastojake, ukuse i arome
POTREBNI SASTOJCI:

250 g mlevene junetine,
250 g mlevene jagnjetine,
dve kriške hleba (samo sredina),
glavica crnog luka, veće jaje,
pola šolje iseckanog peršuna,
pola kašičice mlevenog kima,
pola šolje brašna,
malo ulja, so, biber

PRIPREMA:

Heb natopiti u vodi, pa ga ocediti i izmrviti u činiju. Dodati obe vrste mlevenog mesa, sitno seckani crni luk, peršun, kim, so i biber, pa sve dobro zamesiti.

Od dobijene smese formirati ćufte, pa ih uvaljati u brašno. Pržiti u tiganju na zagrijanom ulju dok meso ne dobije lepu boju sa svih strana, pa poslužiti dok je toplo. Uživat ćete u svakom zalogaju.

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.