Bolje nego iz pekare: Recept za domaće kiflice

Tako mekane

Sastojci
Za testo:

1,1 kg brašna
500 ml mleka
300 ml ulja
2 jajeta
2 kašike šećera
1 kašika soli
50 g svežeg kvasca

Za premaz:

1 jaje
1 margarin
susam
Priprema

U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe.

Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice.

50 g od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.

Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli.

Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.