Tako mekane
Sastojci
Za testo:
1,1 kg brašna
500 ml mleka
300 ml ulja
2 jajeta
2 kašike šećera
1 kašika soli
50 g svežeg kvasca
Za premaz:
1 jaje
1 margarin
susam
Priprema
U mlako mleko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera, ostaviti da nadođe. U vanglicu sjedinite ulje, jaja, šećer, so, a onda dodajte mleko sa nadošlim kvascem. Brašnom zamesite testo. Ostaviti 30-tak minuta na toplom mestu da nadođe.
Nadošlo testo podelite na tri dela, svaki deo posebno razvucite oklagijom u krug prečnika 45 cm. Sa nožem isecite na dvanaest jednakih delova ili 16, ako želite manje kiflice.
50 g od margarina istopite i uz pomoć četkice premažite svaki trougao, a onda urolajte kiflice. Slažite na pleh na koji ste prethodno izrendali margarin (oko 75 g) i ostavite 30-tak minuta na toplom mestu.
Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite susamom. Po želji na svaku kiflicu možete dodati po kockicu margarina i malo krupne soli.
Pecite kiflice u zagrejanoj rerni na 200 C, oko 18-20 minuta.
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.