Bogosavljević i Simić utakmicom mladih košarkaša otvorili novu sportsku salu u Beloj Crkvi

Pokrajinski poslanik Darko Bogosavljević i predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić, simbolično su, prvom zvaničnom utakmicom mladih košarkaša, otvorili novu sportsku salu u Beloj Crkvi.

Projekat izgradnje sportske sale u Beloj Crkvi realizovan je u periodu od 2019. do 2020. godine, u vreme kada je Bogosavljević bio na mestu predsednika opštine Bela Crkva.

„Ponosan sam što je projekat izgradnje sportske sale u Beloj Crkvi uspešno realizovan i zahvalio bih se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci. Ovaj objekat je jedini na teritoriji naše opštine koji ispunjava sve kriterijume za održavanje sportskih događaja. Predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igor Mirović položio je zajedno sa nama kamen temeljac 15. oktobra 2019. godine i u kratkom vremenskom roku projekat izgradnje sale je bio završen. Želim da naši sugrađani, a prvenstveno deca, sportsku salu koriste na najbolji mogući način i da razvijamo sportske aktivnosti i zdrav život naše omladine“, istakao je Darko Bogosavljević.

Pionirska selekcija Košarkaškog kluba „PBC 64“ odmerila je snage sa ekipom iz Nove Pazove.

„Ovom utakmicom u novoj sportskoj sali definitivno je i svečano otvaramo. Nakon toliko decenija Bela Crkva je dočekala da ovakav objekat počne da radi, da svi naši sportisti imaju uslove za treniranje i svoje sportske karijere. Osmislili smo da ovaj događaj bude simboličan, da deca, koja su naša budućnost, puste balone i požele svoje sportske želje. Želim i da pozdravim naše goste iz Nove Pazove koji su zajedno sa nama postali deo belocrkvanske sportske istorije“, rekla je Violeta Simić.

Posle dinamične utakmice, pred punim tribinama, belocrkvanski košarkaši proslavili su pobedu rezultatom 53:45.

„Drago nam je što naša utakmica otvara novu sportsku salu, ovo je velika čast. Dugo godina smo čekali na sportsku salu kako bi naša deca imala iste uslove kao njihovi vršnjaci i nadam se da ćemo imati i bolje rezultate u narednim takmičenjima“, rekao je trener Košarkaškog kluba „PBC 64“ Mileta Šerić.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: