Liči na gibanicu, a opet je sasvim drugačija. Brzo i lako se sprema, pa je odličan izbor kada želite da pripremite nešto fino, a na brzinu.
Sastojci:
- 500g kora za pitu
- 400g sira
- 200g kajmaka
- 6 jaja
- 200 ml mleka
- 100ml mineralne vode
- 100ml ulja
- 2 veze peršuna
- susam po ukusu
Priprema:
Ulupajte belanca u čvrst sneg, pa dodajte žumanca i sjedinite. U tu smesu izmrvite sir, dodajte omekšali kajmak i sitno seckani peršun. Ovlaš promešajte i dodajte mleko i mineralnu vodu. Podmažite pleh mašću ili uljem, složite dve kore tako da se na dnu delom preklapaju, a polovine vise sa strane. Slažite kore i preko svake nanesite fil. Malo fila ostavite i njime prelijte po vrhu. Kad utrošite kore, ostatak fila prelijte odozgo. Prekrijte završnom korom i preklopite korama koje vise preko pleha. Izbockajte celu pitu viljuškom, a u ostatak fila sipajte malo ulja, dodajte malo mleka i prelijte pitu. Pospite susamom i pecite sat vremena na temperaturi od oko 200 stepeni.
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.