Biser tradicionalnog jela na moderan način: Ćureće šnicle sa suvim šljivama

Ovdašnja kuhinja povukla je korene iz nemačkih i austrijskih dobrih običaja, koji nalažu da uz pečeno ili prženo meso, pogotovu ono suvo, najbolje pristaje voće.

Nekad je to bio uglavnom kompot, a danas se sve više upotrebljava sveže ili suvo voće. Za punjenje ćurećih šnicli, pored suvih šljiva, koristi se i sir. Ovo jelo je jedno od bisera bogate i neobične ponude tradicionalnih jela na savremen način.

Recept (za jednu osobu):

Sastojci
200 gr šnicli od ćurećih prsa; 100 gr kamamber sira; 3 suve šljive; 50 gr brašna; seckani orasi; 1 jaje; pola litre ulja

Priprema
Šnicla od ćurećih prsa najpre se izlupa, a zatim se na nju stave sir kamamber i iseckane suve šljive. Meso se posle toga uvije. U međuvremenu se napravi smesa za pohovanje, od brašna, malo vode i jednog jajeta. Uvijena šnicla se najpre uvalja u tu masu i u sitno seckane orahe, pa se stavlja na vrelo ulje u tiganj. Prži se 15 – 20 minuta, sve dok ne porumeni. Servira se uz pomfrit, zelenu salatu, peršun, kriške narandži, ribizle ili neko drugo bobičasto voće.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.