logo transparend vojvodina uzivo

Biljka koja ubrzava metabolizam i dobra je za krv

Ova namirnica topi kilograme, a zbog svojih sastojaka ubrzava metabolizam!

Dobra vest za sve koji se bore sa viškom kilograma i pored brojnih dijeta – možete lako da ubrzate  metabolizam samo uz pomoć jedne namirinice.

Reč je o spanaću koji je vrlo bogat gvožđem i magnezijumom. Ovi minerali povoljno utiču na organizam, obezbeđuju telu dovoljno energije i pokreću „mašinu“ za varenje.

Glavni problem ljudi koji se bore sa gubitkom kilograma jeste usporeni metabolizam. To znači da im telo dosta sporije sagoreva kalorije koje unosu u organizam.

Gvožđe povoljno utiče na krvnu sliku, ali i na rad hormona, jer ukoliko ga nedovoljno unosimo može doći do bolesti štitne žlezde, a koja utiče na rad metabolizma.

S druge strane, bez magnezijuma naše telo neće efikasno da obrađuje kalorije iz hrane.

Spanać je pravi lek za to! Možete da ga jedete sirovog, tako što napravite salatu od njega ili ga kuvate. Takođe, odlični su i šejkovi od spanaća. Ne zaboravite da ga dobro operete, a onda možete da ga stavite u blender, dodate malo đumbira, celera i limunovog soka.

Pored toga, 100 g spanaća nadoknađuje 15 odsto dnevne potrebe za gvožđem. Savet je da ga ne kuvate previše, kako ne bi izgubio hranljive sastojke.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.