Biciklom od Šašinaca do Banjaluke u devetoj deceniji

SREMSKA MITROVICA – Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović primila je u Gradskoj kući Radoslava Ivanovića iz Šašinaca, koji je biciklom prešao 270 kilometara, da bi stigao do Banjaluke, gde ga je lično dočekao gradonačelnik.

Motiv ovog hrabrog i izdržljivog čoveka je bio plemenit, jer je svoj bicikli poklonio u humanitarne svrhe, za lečenje malog Vukana.

Radoslav Ivanović je rođen u Šašincima i ima 90 godina. Na put je krenuo 4. maja, a stigao 6. Istakao je da je ovaj put isplanirao prošle godine, sa dva cilja, humanitarni karakter i odlazak prijatelju na slavu.

Pošto je Radoslav poklonio svoj bicikli, Grad je odlučio da ga obraduje i na neki način podrži njegovu plemenitu akciju, te je od gradskih čelnika na poklon dobio bicikl, a plemeniti i skromni Radoslav je odlučio da i njega pokloni u humanitarne svrhe.

Gradonačelnica Svetlana Milovanović je čestitala Radoslavu na poduhvata i istakla da može da posluži kao inspiracija i primer mnogima.

Na svom putu Radoslav je doživeo mnoge avanture i upoznao divne ljude. Kada je stigao u Banjaluku, lično ga je dočekao gradonačelnik, ali i građani, koji su ga pozdravili. Radoslav već uveliko planira nova putovanja i nove poduhvate, a nada se da će uspeti biciklom da dođe i do Zagreba.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: