Biciklisti,važno za vas Evo u kojim delovima pešačke zone u Novom Sadu je dozvoljena vožnja, a na kojim mestima vas čekaju kazne (FOTO)

Foto: Novosadska biciklistička inicijativa
NOVI SAD – U poslednje vreme društvenim mrežama sve više kruže fotografije kažnjavanja biciklista u pešačkoj zoni u Novom Sadu, s obzirom da saobraćajna policija redovno sankcioniše bicikliste zbog nedozvoljene vožnje u pešačkoj zoni.

Novosadska biciklistička inicijativa je napomenula da je vožnja bicikla dozvoljena u određenim delovima pešačke zone, u Njegoševoj, u Ulici Modene i na Pozorišnom trgu.

Međutim, u ostalim delovima pešačke zone, odnosno u ulicama Zmaj Jovinoj, Dunavskoj, Svetozara Miletića, Mite Ružića, Laze Telečkog, Gimnazijskoj, Pašićevoj, Kralja Aleksandra te na Trgu slobode i Trgu republike, nije dozvoljena vožnja biciklom.

Takođe, biciklisti treba da obrate dodatnu pažnju na brzinu, jer je ona u delovima pešačke zone gde je dozvoljen saobraćaj dvotočkašima, ograničena na brzinu kretanja pešaka.

– S druge strane, u pešačkoj zoni gde nije dozvoljeno kretanje biciklistima, oni su dužni da siđu sa bicikla i prođu ove delove pešačke zone gurajući bicikl, u svojstvu pešaka – istakli su iz Inicijative i uz dodatne napomene:

Foto: Novosadska biciklistička inicijativa
Foto: Novosadska biciklistička inicijativa

– Ovaj znak na fotografiji se odnosi isključivo na Uspensku ulicu i biciklističku stazu u njoj. A znak pored zgrade Pošte odobrava kretanje brzinom pešaka u ulici Modene, Njegoševoj i na Pozorišnom trgu. U svim ostalim delovima pešačke zone nije dozvoljeno kretanje biciklista. Radimo na tome da se dozvoli u većem delu pešačke zone, svesni da ne može baš svugde, poput Zmaj Jovine i Dunavske – istakli su iz Novosadske biciklističke inicjative.

Podsetimo, građani su na našem portalu, pre manje od godinu dana, imali priliku da glasaju da li su za to da se biciklistima dozvoli kretanje u široj pešačkoj zoni Novog Sada, a rezultate njihovog glasanja možete pogledati OVDE.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.