Bez mesa i stajanja pored šporeta po vrućini: “Jelo na brzinu”

Predstavljamo vam recept za ukusnu i brzu obrok-salatu koja potiče iz mediteranske kuhinje i savršena je za letnje dane.

Temperature rastu, a želja da provodimo vreme dinstajući luk i mešajući ručak pada, pa je ova obrok-salata odličan izbor.

Po najvećim vrućinama često izbegavamo da uključujemo šporet jer time dodatno zagrevamo prostor, a najbolji izbor za ukusan i bogat ručak u takvim situacijama su izdašne obrok-salate.

Uz pravi odabir sastojaka, ni rerna ni ringla vam neće biti potrebne, a možete biti sigurni da ćete ručak završiti siti i zadovoljni. Najbolje od svega je što vam treba samo nekoliko minuta, a uz to je u pitanju vrlo zdravo jelo koje obiluje vlaknima.

Sastojci:

1 konzerva oceđenog pasulja
4 šoljice krastavaca isečenih na kockice
šaka crvene paprike iseckane na kockice
3 kašike ulja
2 kašike soka od limuna
pola šolje mrvljenog sira po ukusu
pola glavice crnog luka isečenog na tanke kolutove
2 kašike origana, mirođija ili začinskog bilja po želji
crne masline po ukusu
so i biber po ukusu

Priprema:

Pomešajte ulje, limunov sok, biber i začinsko bilje po želji.
Potom dodajte krastavce seckane na kocke, zatim pasulj, papriku, luk, masline i mrvljeni sir (idealno feta).
Sve dobro promešajte, pa stavite u frižider da se lepo ohladi tako da bude još više osvežavajuće.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.