Ovoj poslastici će se posebno radovati deca.
Sastojci:
3 zrele banane
100 g šećera
250 g brašna
5 kašika ulja
1 kašika praška za pecivo
1 kašika cimeta
prstohvat malo soli
100 grama seckanih badema ili lešnika
Priprema:
Banana izgnječite viljuškom, pa dodajte ulje i šećer i promešajte. Dodajte brašno, prašak za pecivo, cimet i seckane bademe. Vadite kašikom smesu za mafine i stavljajte u kalupe koje ste prehodno namazali uljem. Pecite oko 25 minuta u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C.
Pročitajte još:
Obarite jaja koristeći ovu metodu
Kako da skuvate jaja bez kuvanja u ključaloj vodi, otkrila je u knjizi „Kako skuvati vuka“ M. F. K. Fišer, pisac brojnih knjiga o pripremanju hrane. Fišerova predlaže dve metode kako da ukusna i sočna jaja spremite na pravi način. Njene metode potiču još iz 1942. kada je i objavila pomenutu knjigu.Dva su načina kuvanja […]
Opširnije
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.