Bespovratna sredstva Ministarstva za ZZ “Agrosoj” iz Neuzine

SEČANJ – Zemljoradnička zadruga “Agrosoj” iz Neuzine dobitnik je sredstava sa teritorije opštine Sečanj, pa je u ponedeljak u Palati Srbije upriličeno potpisivanje trojnog ugovora između Ministarstva za brigu o selu, opštine Sečanj i zadruge.

Ministarstvo za brigu o selu, na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije, sprovodi Program podrške razvoju zadrugarstva dodelom bespovratnih sredstava za unapređenje poslovanja i tehnološki razvoj zadruga na čitavoj teritorji Republike Srbije za 2021. godinu.

Potpisnik ugovora za zadrugu je Nandor Vereš direktor ZZ “Agrosoj”, a ispred lokalne samouprave Predrag Rađenović predsednik opštine Sečanj.

„Dobijanjem ovih sredstava dobili smo i veliki vetar u leđa, koji će biti značajan ne samo za nas i Neuzinu, već i za celu opštinu Sečanj. Ministarstvo za brigu o selu je prepoznalo naš projekat kao dobar i značajan i odobrena su nam sredstva u iznosu od 15 miliona dinara, radi finansiranja ukupne investicije u iznosu od 17.5 miliona dinara. Radi se o kompletnoj liniji za pranje, kalibrisanje i pakovanje šargarepe, te ćemo sada biti u mogućnosti da proširimo proizvodnju, zaposlimo nove mlade ljude, uključimo veći broj kooperanata i otvorimo nova tržišta“, rekao je Nandor Vereš direktor ZZ “Agrosoj”.

On se zahvalio Ministarstvu za brigu o selu i ministru Milanu Krkobabiću što su prepoznali značaj projekta.

„Zahvalio bih se na podršci i lokalnoj samoupravi i predsedniku opštine Peđi Rađenoviću, i izrazio bih uverenje da će ova investicija opravdati poverenje i da će doprineti napretku cele opštine“, dodao je Vereš.

Pročitajte još:

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.