Besplatni pregledi mladeža 15. maja u Zrenjaninu

ZRENJANIN – Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ saopštila je da će građani imati priliku da 15. maja obave besplatni pregled sumnjivih mladeža bez uputa u Specijalističkoj poliklinici Opšte bolnice Zrenjanin, šalter br. 11, povodom Evropskog dana borbe protiv melanoma-Euromelanova.

Svi zainteresovani građani mogu da se prijave za pregled putem telefona od 3. do 14. maja od 09.00 do 17.00 h, na broj: 061/2489-703.

Građani koji ne uspeju da se prijave ne treba da brinu, jer se ovakvi pregledi vrše svakodnevno uz uput, kažu iz zrenjaninske bolnice.

„Euromelanoma je panevropska kampanja prevencije raka kože koja ima za cilj da svima pruži informacije o prevenciji, ranoj dijagnostici i lečenju raka kože. Započeta u Belgiji 1999. godine, ova kampanja se proširila na 29 zemalja. Srbija je od 2008. godine uključena u panevropsku, humanitarnu, skrining kampanju protiv raka kože, a Opšta bolnica Zrenjanin je od samog početka učesnica“ – objašnjavaju iz Opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

Kampanja Euromelanom je zvanična medijska kampanja Evropskog udruženja za dermatološku onkologiju i Evropske akademije za dermatologiju i venerologiju, a sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.