logo transparend vojvodina uzivo

Besplatna pripremna nastava za učenike osmog razreda u opštini Bačka Palanka

BAČKA PALANKA – Kancelarija za mlade opštine Bačka Palanka, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu, realizuje projekat „Moja veština, moja šansa“.

Projekat je namenjen učenicima osmog razreda sa teritorije opštine Bačka Palanka i ima za cilj obezbeđivanje besplatne pripremne nastave za završni ispit koji će im omogućiti upis željene srednje škole. Ove godine realizovaće se pripremna nastava iz matematike i srpskog jezika, a časovi će se odvijati tokom vikenda, od aprila pa sve do završnog ispita.

U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, u subotu (09.04.) održana je prezentacija ovog projekta, gde su đaci, njih 150, imali priliku da se upoznaju sa detaljima projekta, ali i sa nastavnicima koji će predavati – Bojana Mirković, nastavnica srpskog jezika i Bojana Medan, nastavnica matematike.

Časovi počinju naredne subote, a svi zainteresovani đaci u svojim školama mogu dobiti detaljne informacije oko prijava.

„Ovo će pomoći roditeljima u finansijskom smislu, jer su dosta sredstava izdvajali za pripremu za maturu. Ako se pokaže kao uspešan projekat, nastavićemo i sledeće godine ali sa svim predmetima koje đaci imaju za prijemni test“, rekao je predsednik Skupštine opštine Bačka Palanka, Milan Čavić koji je prisustvovao jučerašnjoj prezentaciji.

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.