Besplatan vrtić najavljen u Beogradu, za novosadske mališane već TRI GODINE boravak u obdaništima na račun REKORDNOG budžeta Grada

NOVI SAD – Nakon što je od 1. januara ove godine izglasan besplatan vrtić za sve mališane u opštini Inđija, i beogradske vlasti odlučile su se na ovaj potez s ciljem je da se roditeljima olakšaju troškovi boravka dece u obdaništima. Novi Sad je prva lokalna samouprava koja je donela odluku da boravak dece u vrtićima PU “Radosno detinjstvo” bude potpuno besplatan, dok se boravak u privatnim vrtićima subvencioniše.
Vrtić “Plava zvezda” slovi za jedan od najboljih u gradu; foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Odlukom nekadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića, Grad Novi Sad od 1. januara 2020. godine obezbeđuje sredstva za potpuno besplatan boravak za više od 17.360 dece u vrtićima PU „Radosno detinjstvo“. Pronatalitetnu politiku Srpske Atine nastavio je i gradonačelnik Milan Đurić, a za ovu namenu iz gradskog budžeta ove godine je izdvojeno 750 miliona dinara. Takođe, Grad subvencioniše boravak 3700 dece u privatnim vrtićima sa 370 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Evo kako je kod drugih

Roditelji uglavnom plaćaju  20 % cene – oko 5.000 mesečno!

NIŠ – Ekonomska cena boravka dece u vrtićima u Nišu, takozvana iznosi 20.140 dinara, od čega Grad finansira 80 odsto, a učešće roditelja je 20 %, mesečno 4.028 dinara.

KRAUJEVAC – Grad Kragujevac mesečno subvencioniše 80 odsto troškova boravka dece u vrtićima, a roditelji ostatak – 5.278 dinara mesečno.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: