logo transparend vojvodina uzivo

Beogradski karneval brodova 15. juna na Sava promenadi

BEOGRAD – Beogradski karneval brodova ove godine će se održati u subotu, 15. juna, na Sava promenadi, kao završna manifestacija Beogradskih dana porodice Grada Beograda.

Veseli defile okićenih plovila, nastupi poznatih izvođača, parada mažoretkinja i zabavljača, dečije radionice, deo su programa ovogodišnjeg Beogradskog karnevala brodova, navedeno je u saopštenju Turističke organizacije Beograda.

Program počinje u 17 sati himnom Beograda i hitovima za decu u izvođenju hora Čarolija Dečijeg kulturnog centra koji će zajedno sa nastupom plesnog kluba La Luna i mažoretkinjama iz Bele Crkve razveseliti najmlađe posetioce.

Svečani defile Policijskog orkestra koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije, označiće početak uzbudljivog programa na vodi u kom učestvuju jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba Beograd, atraktivni turistički brodovi, plovila različitih vrsta i namena iz svih beogradskih marina. Predvodnik parade na vodi biće čuveni brod Vatrogasac sa vodenim topovima a za njim će ploviti brod Horizont na kom će biti članovi Internacionalne policijske asocijacije IPA. Sva plovila učestvuju u izboru za najlepše dekorisan brod a pobednike očekuju vredne nagrade.

Po završetku karnevala na vodi, program na obali se nastavlja koncertom jedinstvenog gudačkog kvarteta Dinamica Music, muzičke atrakcije Srbije, koji čine tri električne violine i DJ.

Uslediće koncert Zorje, poznate solistkinje sa zapaženim nastupom na Beoviziji, a zatim i grupe Dečak iz vode posvećene sećanju na Milana Mladenovića i čuveni sastav EKV, čija specijalna gošća ove večeri će biti Tanja Jovičević.

Na prostoru ispred TC Galerija, sve do Kule Beograd, roditelji i deca će moći da uživaju u likovnim radionicama „Obojena barka, porodična barka“ DKCB, postavkom Muzeja iluzija, i bogatom karnevalskom „Master kraft“ bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima.

Među izlagačima je Udruženje žena iz Vojvodine Naše nasleđe sa ručnim radovima heklanja, pletenja, vezenja i tkanja, kao i Udruženje SOS Dečija sela Srbija, u čijem učešću se ogleda humanitarni karakter Beogradskog karnevala brodova.

Beogradski karneval brodova organizuje Turistička organizacija Beograda uz podršku Grada Beograda i u saradnji sa TC Galerija, Beogradom na vodi. Prijatelj manifestacije je kompanija Knjaz Miloš.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.