Beograđanin varao mobilne operatere i banke u Pančevu i Beogradu

PANČEVO – Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je Osnovnom sudu u Pančevu optužni predlog protiv S.M. iz Beograda zbog krivičnog dela prevara u produženom trajanju.

On se sumnjiči da je u vremenskom periodu od 20.05.2020. do 23.06.2020. u Pančevu i Beogradu u nameri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist doveo drugog lažnim prikazivanjem činjenica u zabludu tako što se lažno predstavljao kao vlasnik preduzeća u Beogradu i u 10 navrata u poslovnicama mobilnih operatera davao na uvid lažnu ličnu kartu vlasnika preduzeća i koristeći lažni pečat navedenog preduzeća zaključivao pretplatničke ugovore sa mobilnim operaterima na osnovu kojih je preuzimao tehničke uređaje, a koje je dalje prodavao raznim licima, dok je u dve banke podnosio zahteve za odobrenje kredita za kupovinu tehničke robe, kao i proveru stanja na tekućem računu vlasnika preduzeća.

OJT Pančevo je zbog navedenog tražilo da se osudi na kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 10 meseci i novčanu kaznu u iznosu od 100.000,00 dinara, kao i da mu se izrekne mera bezbednosti oduzimanje predmeta.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: