Beočin: Počinje izgradnja novog dečijeg igrališta u Novogradnji

obilazak terena- beočin
BEOČIN – Beočinski mališani će tokom decembra dobiti novo dečije igralište u Novogradnji koje je prema glasovima građana opštine Beočin u prošlogodišnjem ciklusu participativnog budžetiranja izglasano kao pobednički predlog za realizaciju opštinskim budžetom u 2022. godini.

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković danas je sa saradnicima obišla teren i razgovarala sa izvođačima radova za čije je izvršenje dogovoren rok od tri nedelje.

Igralište u Novogradnji biće postavljeno u dve celine na zelenoj površini između ulica Dositeja Obradovića i Miloša Crnjanskog a ljuljaške, tobogani, njihalice i moderne multifunkcionalne sprave za penjanje i igru su samo neki od mobilijara koji je predviđen za rekreaciju i druženje naših najmlađih sugrađana na ovom prostoru.

„Zadovoljstvo mi je da najavim da je izgradnja igrališta u Novogradnji tek početak planova koje Opština Beočin ima za naredni period kako bi se unapredili uslovi za boravak dece i omladine na otvorenom. I pored mogućnosti koje pruža participativno budžetiranje, Opština je ovakve potrebe građana prepoznala kao važne te će uređenje javnih površina kroz kreiranje sadržaja za decu i mlade biti jedan od prioriteta ne samo u Beočinu već i u okolnim mestima.“ istakla je predsednica Janković tokom današnjeg obilaska terena.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.