Beočin: Obezbeđena sredstva za sanaciju krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko”

BEOČIN – Predsednica opštine Beočin Biljana Janković potpisala je u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu ugovor kojim je Pokrajinska vlada obezbedila 76 959 397 dinara za sanaciju krova centralnog objekta Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko”.

Obezbeđena sredstva za sanaciju krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko” u BeočinuPrema njenim rečima, ova sredstva će biti utrošena na prekopotrebnu sanaciju krova najveće beočinske škole a biće izvedeni i drugi radovi na rekonstrukciji objekta kako bi se obezbedili bolji i bezbedniji uslovi za boravak učenika i nastavnog kadra u samoj školi.

„Višedecijskim nemarom i lošim održavanjem naša najveća osnovna škola je već duži niz godina suočena sa problemom prokišnjavanja krova i danas smo svi u situaciji kada taj problem želimo i moramo odgovorno da rešimo. Površina krova je 1 500 kvadratnih metara i nikakve popravke više ne dolaze u obzir već je kompletna i kvalitetna sanacija neophodna. Takođe, oštećenja na unutrašnjosti objekta koja su nastala zbog prokišnjavanja su ozbiljna i remete nastavni proces a dovedena je u pitanje i bezbednost učenika i nastavanika. Od trenutka kada sam stupila na dužnost imam dobru saradnju sa upravom škole i dobila sam jasan uvid u sve što je potrebno rešiti. Lokalna samouprava će i iz sopstvenog budžeta učestvovati u rekonstrukciji objekta ali nam je zbog obima radova ipak bila neophodna podrška Pokrajine na kojoj smo veoma zahvalni.“, rekla je Janković.

Osnovnu školu „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu pohađa oko 900 učenika a objekat je sa svojom površinom od 7 100 kvadratnih metara jedan od većih u Vojvodini. Škola je pretrpela i posledice snažnog nevremena koje je tokom jula zadesilo područje Srema a vidna su i oštećenja nakon ovogodišnjih obilnih padavina koje su takođe pričinile materijalnu štetu.

„Rok za završetak radova na rekonstrukciji, sa svim pripremnim postupacima pored samog izvođenja radova, mora obuhvatati i nesmetano funkcionisanje škole,tako da je realno vreme za koje je moguće izvršiti radove do godinu dana, odnosno do kraja avgusta 2024. godine.“, dodala je Janković.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: