logo transparend vojvodina uzivo

Bečej: Završni radovi na izgradnji pešačko-biciklističke staze između Bačkog Gradišta i Bisernog ostrva (FOTO)

BEČEJ – Predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević zajedno sa članovima Opštinskog veća Danetom Mandićem, zaduženim za investicije i komunalne delatnosti i Davidom Tufegdžićem, koji se bavi pitanjima sporta, omladine, turizma i informisanja, obišao je završne radove na izgradnji pešačko-biciklističke staze između Bačkog Gradišta i Bisernog ostrva.

Sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedili su Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj u visini od 42,6 miliona dinara i Opština Bečej u iznosu od 15,2 miliona dinara.

„Kada smo se odlučili za realizaciju ovog projekta imali smo nameru da unapredimo bezbednost saobraćaja na ovoj deonici. Znamo da su se u ovom delu dešavale saobraćajne nezgode i želja nam je bila da omogućimo građanima da na najbezbedniji mogući način koriste ovaj putni pravac. Pored toga, stanovnici Bačkog Gradišta su ovaj projekat istakli kao jedan od svojih najvažnijih investicionih prioriteta u okviru akcije „Budžet po meri građana i ti se pitaš“ i želeli smo da odgovorimo na njhove potrebe i izađemo im u susret“, istakao je dr Vuk Radojević.

Foto: opština Bečej

Pešačko-biciklistička staza izgrađena je u dužini od 1.400 metara, ukupne širine 3,5 metara, a osim infrastrukturnih radova projekat je obuhvatio i izgradnju takozvanih odmorišta, odnosno postavljanje klupa i kanti za otpatke.

„Namera nam je da u narednom periodu napravimo projekat koji će se odnositi na izgradnju javne rasvete na solarno napajanje duž cele staze. Konkurisaćemo za sredstva kod viših nivoa vlasti, a isto tako obezbediti sredstva iz budžeta opštine za učešće u tom projektu“, kazao je prvi čovek opštine Bečej i dodao da je u planu i pošumljavanje ovog poteza, kao i uređenje zelenih površina.

Foto: opština Bečej

Opština Bečej je u prethodnom periodu rekonstruisala putni pravac koji spaja Bačko Gradište i Biserno ostrvo, zajedno sa Pokrajinskom vladom obnovila most u tom delu, a urađeno je i asfaltiranje dela vikend naselja, nedavno su zakrpljene udarne rupe u drugom delu, a u narednom periodu biće urađen projekat asfaltiranja drugog dela naselja.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.