Bečej: Radovi na krovu i sat kuli Gradske kuće (FOTO)

renoviranje-gradska kuća bečej
BEČEJ – Krajem jula započeti su radovi na krovu i sat kuli zgrade Skupštine opštine Bečej.
Projekat investicionog održavanja dela objekta Gradske kuće sprovodi se u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za zaštitu spomenika kulture. Vrednost radova iznosi 30 miliona dinara, od čega je opština Bečej obezbedila učešće u visini od 10 miliona dinara.
Predviđeni konzervatorsko-restauratorski radovi na delu objekta obuhvataju demontažu postojećeg i zamenu novim krovnim pokrivačem, zamenu letvi, postavljanje kontra letvi, propusne folije i podaščavanje krova.
Od radova na sat kuli predviđeni su fasaderski radovi i potrebne intervencije na krovnom pokrivaču od bakra. Projektom je obuhvaćena i zamena prozora i balkonskih vrata novim, kao i restauracija ograde balkona od kovanog gvožđa.
Rok za izvođenje radova je 150 dana.
Izvođači radova su „Ornament investinženjering“ doo Beograd i „Niković Company“ doo Beograd, dok stručni nadzor nad izvođenjem radova sprovodi Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika kulture.
Bečej: Radovi na krovu i sat kuli Gradske kuće
Foto: opština Bečej

Ova vest je deo projekta “Jedno mesto za sve vesti” koji je sufinansirao Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.