Bečej: Dr Radojević otvorio skup Udruženja boraca “Sabor”

otvaranje skupa Udruženje boraca „Sabor“
BEČEJ – Predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević prisustvovao je svečanosti koju je organizovalo Udruženje boraca „Sabor“ u Bečeju.
Prilikom svog obraćanja prisutnima, prvi čovek opštine Bečej je istakao da je snaga krajiških Srba ono što motiviše sve nas da se borimo, da ne odustajemo i da gradimo lepšu i bolju budućnost. Lepota naše zemlje i naše opštine ogleda se upravo u njenoj raznolikosti, otvorenosti i multikulturalnosti, rekao je dr Radojević i dodao da je zato važno da negujemo međusobno uvažavanje i poštovanje, kako bi naša zemlja, a samim tim i naš grad bio lepše mesto za život i kako bismo zajedno doprineli njegovom prosperitetu.
“Ovakva i slična okupljanja su osim zbog druženja, značajna i zbog očuvanja identiteta, običaja, kulture i tradicije krajiških Srba, kao i zbog međusobnog povezivanja. Bečej je ponosan što su u njemu dom pronašle i porodice iz hrvatske i bosanske Krajne, što je postao sigurno mesto i mesto u kojem se neguje ljubav i poštovanje prema svim građanima, bez obzira na njihovu nacionalnost, bez obzira da li je Bečej njihovo vekovno ognjište ili su se doselili u naš grad”, rekao je predsednik opštine Bečej dr Vuk Radojević.
On je dodao da je opština Bečej u prethodnom periodu nedvosmisleno vodila računa o izbeglim i raseljenim licima u nameri da obezbedi jednake mogućnosti i šanse važne za sve građane. U okviru te podrške, a u okviru regionalnog stambenog programa u prethodne četiri godine više od 40 porodica rešilo je svoje stambeno pitanje, a pored toga sprovedena je i dodela skoro 30 malih grantova, odnosno sredstva za adaptaciju kuća, nabavku građevinskog materijala.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.