“Bata se davi:” Dečak (3) upao u septičku jamu!

DOBANOVCI – Dečaka je iz jame izvukao komšija Vidoje Nenadić.

U naselju Dobanovci, u Zemunskoj ulici, danas se dogodila strašna tragedija kada je trogodišnji M.S. upao u septičku jamu.

Dečak je u teškom stanju, bez svesti, prebačen u dečju kliniku u Tiršovoj, a na mestu gde se odgirala nesreća policija obavlja uviđaj.

Kako javlja reporter sa lica mesta, prema navodima komšija, M. S. se sa dvojicom braće igrao u dvorištu. Najstariji brat ima četiri, a najmlađi jednu godinu.

Najstariji brat je utrčao u kuću i rekao majci:”Bata se davi”! Majka je istrčala, dozivajući komšije u pomoć.

– Potrčao sam i video dečaka kako pluta sa glavom okrenutom na dole. Ušao sam u jamu i jedva ga izvukao. Pomogla mi je i jedna komšinica. Dete je skroz bilo poplavelo. Okrenuo sam ga na bok i masirao, a potom mu dao veštačko disanje. oživeo sam ga – kaže sa lica mesta komšija Vidoje Nenadić.

Na mesto nesreće stigao je i dečakov otac Ignjac Sabo. Vidno potrešen, kaže da su ga dovezle kolege iz klanice “Milan” u kojoj radi.

– Potresen sam, to je moja krv, moje dete…Najvažnije je da bude dobro. Majka je u bolnici sa njim i biće tamo sedam dana. Samo da on bude dobro – kaže dečakov otac.

 

Tagovi:

Pročitajte još: