logo transparend vojvodina uzivo

Barice: Razvoj lovnog turizma kroz promociju lovstva

PLANDIŠTE – Lovačko društvo Barice proteklog vikenda uspešno je organizovalo sada već tradicionalnu manifestaciju potrage za lisicama i šakalima na svojoj teritoriji.

I ove godine na popularnoj hajci okupio se veliki broj lovaca i ljubitelja prirode koji su ovu priliku iskoristili za šetnju, boravak u prirodi, obilazak lovišta i sagledavanje trenutnih potreba za razvoj i unapređenje lovnog turizma.

Hajka na predatore, lisice i šakale vrlo je popularna manifestacija, obzirom na veliku štetu koji ove divlje životinje prave u atarima i gde u znatnijoj meri nepovoljno utiču na priraštaj mladih jedinki jelenske i srneće divljači, ali i pernatih životinja.

Okupljanje lovaca odlična je prilika za razmenu iskustva i ideja za unapređenje lovišta, iznošenje hrane na hranilišta, što je posebno važno naročito u zimskom periodu kada hrane oskudeva. Kao strastveni ljubitelji prirode lovci su važan deo prirodnog ekosistema svakog lovišta i na tome je neophodno razvijati i unapređivati lovni turizam.

Kako navode iz Lovačkog društva Barice, ova destinacija izuzetno je bogata i pernatim jedinkama, divljim guskama i patkama, što je još jedna prilika da se organizuju i promovišu manifestacije koje će okupljati lovce i ljubitelje prirode u ovom bantskom mestu na teritoriji Opštine Plandište.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.