Baletski koncert Premier Ballet Academy iz Kaira 14. avgusta u Pančevu

PANČEVO – Baletski koncert Premier Ballet Academy Kairo iz Egipta biće održan u Dvorani Kulturnog centra Pančevo, u ponedeljak, 14. avgusta u 20 časova.

Ulaz slobodan.

Premier Ballet Academy je prva baletska škola u Egiptu koja prati internacionalni školski sistem koja je počela sa radom 2016. godine čiji su osnivači prvaci baletskog ansabla Kairske Opere u Egiptu Ahmed i Anja Ahčin. Premier Ballet Academy trenutno radi na dve lokacije u Kairu, otvaranje treće lokacije će biti realizovanu u septembru 2022. godine.

Školu pohađa više od 350 učenika, uzrasta od 3 godine do 19 godina. Škola prati ruski sistem baleta. Učenici mogu izabrati amatrski program – bavljenje baletom kao hobijem ili profesionalni baletski program koji uključuje časove pet puta nedeljno, i predmete klasičan balet, savremena igra, karakterne igre, duetna igra, fitnes i repertoar. U školi trenutno radi 13 profesora različitih godina i nacionalnosti.

Ispiti školske godine 2019/20. akreditovani su od strane gospodina Nobuhiro Terada, umetnika iz Ukrajine, umetničkog direktora državne baletske akademije u Kijevu, Ukrajina.

Premier Ballet Academy je učestvovala u internacionalnim projektima i nagrađena od strane Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Kairu povodom Internacionalnog dana Ujedinjenih Arapskih Emirata, festivala ,,Auladna”. Priznanje je dobila i u Italiji gde su učenici škole učestvovali na Internacionalnom gala koncertu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: