„Bakice“ održale još jednu uspešnu radionicu

UZDIN – Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina održavanjem kreativnih radionica se trude da privuku najmlađe kako bi očuvali tradiciju i naučili nešto novo.

Udruženje žena „Bakice“ iz Uzdina održale su još jednu kreativnu radionicu. Prema rečima predsednice pomenutog udruženja, Ane Bojer, u sklopu kreativnih radionica, najpre su počele da uče decu kako se veze. Ovog puta, na red je došlo i kuvanje a mlade učesnice su naučile i kako se mesi hleb.

Interesovanje dece je veliko, a ovog puta su došli u još većem broju, jer kako navodi predsednica ovog udruženja, svaka devojčica je povela i sestru ili drugaricu.

Septembar mesec, tradicionalno je vezan za dva događaja koja su bitna kako za Uzdin, tako i za ovo udruženje. Kako navodi Ana Bojer, 9. septembra će se održati „Etno duga“, na kojoj će članice Udruženja žena „Bakice“ obezbediti jedan sto, gde će biti izloženi i radovi učesnica ovih radionica. Druga manifestacija je „Krompir kao najzastupljeniju namirnica“, gde očekuju i goste iz drugih udruženja.

Ovakve radionice i ovakva dešavanja su izuzetna prilika, da se mladi upoznaju sa očuvanjem tradicije.

Izvor: RTV OK

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.