Bački Petrovac: Svečani ispraćaj kandidata na dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire

dobrovojno služenje vojnog roka - bački petrovac
BAČKI PETROVAC – Centar Ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Novi Sad je dana 27.02.2023. godine organizovao svečani ispraćaj kandidatima za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire u martovskom uputnom roku.

Ceremonija svečanog ispraćaja je realizovana u Centru Ministarstva odbrane Novi Sad, Ulica braće Jovandić br. 4. u Novom Sadu sa početkom u 13.00 časova.

Iz opštine Bački Petrovac su svečanosti prisustvovali predsednica opštine Jasna Šproh i lice zaposleno na poslovima odbrane, vanrednih situacija i bezbednosti i zdravlja na radu Ondrej Jovankovič.

U narednih šest meseci, prijavljeni kandidati će služiti dobrovoljni vojni rok, nakon čega će imati mogućnost da zasnuju i radni odnos u nekoj od jedinica Vojske Srbije u svojstvu profesionalnih vojnika.

Od januara ove godine naša vojna lica, oficiri, podoficiri i vojnici po ugovoru imaju veće plate za 25%. Naša država takvim gestom pokazuje veliku odgovornost ka ljudima, koji su prva linija odbrane naše države.

Polaznicima želimo puno sreće i nadamo se da će biti požrtvovani u obavljanju svojih dužnosti. Živela Srbija!

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: